80. éves - BREZA

Névnap és dátum script
Go to content

Main menu:

80. éves

János > Id. János dr.


80 éves Dr. Brezanóczy János
2009.07.16.ütörtök
Július 16-án ünnepelte 80. születésnapját városunk díszpolgára, Dr. Brezanóczy János. Az ismert és elismert főorvost Vicsi László, polgármester köszöntötte a Városházán.
A Pomázon szívvel lélekkel, ötven esztendőnél is többet gyógyító doktor 1929-ben született. 1954-től 1991-ig volt városunk körzeti orvosa, hosszú idő keresztül szervezője és vezetője a helyi ügyeleti szolgálatnak is. A három gyermeket felnevelő orvos példás élete, Pákolicz Mihály költőt is megihlette. „A Brezó” című versében „hűen szól” népszerűségéről, egyszerűségéről és nagyszerűségéről.
Pomázi egészségügy kiemelkedő személyisége, nyugalmazott főorvosa így vall önmagáról: „Mindahhoz, amit jól tettem vagy jót tettem, mindahhoz erőt és tudást Fentről kaptam. Én csak a kéz voltam, amely ezt megvalósította. Így lettem fogorvos, szülész, vezető orvos és kis sebészetet ellátó orvos. Így voltam férj, szülő, nagyszülő, rokon és barát, így vettem részt a közéletben, így éltem az emberek között, a jó isten akaratából, egyszerűen emberként.”
A köszöntésen egyebek mellett a Doktor Úr életútjáról, családjáról, a gyógyítással kapcsolatos élményeiről, a pomázi egészségügy jövőjéről, valamint az ünnepelt jövőbeni terveiről beszélgetett Vicsi László polgármesterrel.
Városunk lakói nevében ezúton is gratulálunk eredményeihez, köszönjükékeket gyógyító tevékenységét, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

Back to content | Back to main menu